קורס שני לתואר שני במטבח איטלקי ואנוולוגיה
Italian Culinary Institute for Foreigners - ICIF
מידע מפתח
מיקום הקמפוס
Turin, איטליה
שפות
אנגלית, אִיטַלְקִית
פורמט לימוד
בקמפוס
מֶשֶׁך
6 חודשים
לִפְסוֹעַ
זמן מלא
שכר לימוד
EUR 10,000 / per semester
מועד אחרון להגשת בקשה
בקש מידע
תאריך ההתחלה המוקדם ביותר
בקש מידע
מלגות
חקור הזדמנויות למלגות כדי לעזור במימון הלימודים שלך
מבוא
קורס שני לתואר שני במטבח איטלקי ואנוולוגיה
תשעה שבועות של שיעורים תיאורטיים ומעשיים והזדמנות של תקופת אימון מעשית במסעדות האיטלקיות הטובות ביותר
קורס שני לתואר שני במטבח איטלקי ואנוולוגיה שנמשך 180 יום, נמשך בשני חלקים: הראשון, באורך של 55 יום, של שיעורים עיוניים-מעשיים במטה ICIF , בתוספת טיולי שטח חינוכיים; השנייה כוללת התמחות מקצועית של 120 יום (לא חובה, אינה כלולה בעלות המנוי), במסעדות שנבחרו על ידי בית הספר.
המאסטר מלמד מאכלים מסורתיים אזוריים ואבולוציה יצירתית מודרנית, הטכניקות הבסיסיות, הקישוטים המתאימים, אמנות ההצגה ורעיונות יסוד אחרים על מוצרי מזון חקלאיים, תבלינים, עשבי תיבול ארומטיים, חומרי גלם למזון, יחד עם מחקר מפורט של יינות ושמנים.
במהלך השהות בבית הספר, כל התלמידים יחולקו לקבוצות, ויכין את כל המרכיבים הנדרשים למתכונים. הם גם יהיו מעורבים במשימות מעשיות שבוצעו הן במטבח והן בחדר האוכל.
מינימום נוכחות 12 - מקסימום 24.
מֶשֶׁך
משך הקורס הוא 6 חודשים:
- 9 שבועות של שיעורים תיאורטיים ומעשיים במכון
- 15 שבועות התמחות (אופציונלי) במסעדה איטלקית שנבחרה על ידי המכון.
אלו שיכולים להירשם הם:
- בעלי תעודות הוראה ממוסדות להשכלה גבוהה או למרכזים
- מקצוענים זרים ואיטלקים ממגזר מזון ויין
- עובדים מהמגזר עם לפחות שלוש שנים של ניסיון מתועד בענף האירוח ברחבי העולם.
נושאי השיעור
בישול
- ידע כללי ואוצר מילים טכני. מטבח מסורתי, אזורי ומודרני
- מאכלים איטלקיים אזוריים: תבלינים, עשבי תיבול ותבלינים, רטבים, קר אנטיפאסטי קר, קציצות קר וסלמי, פסטה טרייה, יבשה ומלאה, אורז, ניוקי, פולנטה, בשרים לבנים ואדומים, משחק, פירות ים, ירקות, פטריות, גבינות
- הכנת המנות האזוריות העיקריות
- שיטות בישול חדשניות (ואקום, טמפרטורה נמוכה ועישון)
- ניסוח תפריטים לאינסולרנסים למזון
מאפה
- מאפים יבשים ובצקים מתוקים, קרמים בסיסיים, מרנגים, עבודת שוקולד
- הכנת עוגות, ממתקים ומאפים קטנים מסורתיים
- קינוחים
עשיית לחם
- טכניקות הוכחה ואפייה
- לחם מקלות, פוקצ'ה ופיצה
גלידה עושה
- תכשירים בסיסיים לגלידה ולסורבים
- עוגות גלידה וסמיפרדוס
- סורבה במנות מודרניות
יַיִן
- שטחים איטלקיים וגידול גפנים
- מיקום של זני ענבים איטלקי הראשי טכניקות ויניפיקציה
- תוויות איטלקיות: DOP (DOCG e DOC) e IGP (IGT)
- טכניקות טעימה: טרמינולוגיה, שיטה, ניתוח חושני
- שינויי מזון ויין: תנאים ושיטות ספציפיים, הדמיה גרפית של בדיקה מעשית
- קריטריונים לאחסון יין וטכניקות הגשה
מִסעָדָה
- הרעיון של שירות המזון באיטליה. Trattorias, פיצריות, מסעדות טיפוסיות ומסורתיות
- טכניקות הגשה
- טעימות מזון: מתודולוגיה, טרמינולוגיה, ניתוח חושני, גליונות הערכה גרפיים
- החיפוש אחר טעמים טיפוסיים מסורתיים
- אמנות האירוח והשירות
- כיצד לנהל מסעדה איטלקית
מוצרי מזון
- מוצרים אופייניים: מאפיינים, ערכים תזונתיים ושימוש בדיאטה
- ניתוח חושני של מוצרים אופייניים עשבי תיבול
- טכניקות עיבוד
- ביקורים באזורי גידול וייצור, מעבדות קטנות וחברות מזון גדולות
ניהול מזון ומשקאות
- ניהול מסעדה
- אסטרטגיות שיווק וקידום המסעדה שלך
- מבוא לעלויות ולמערכת מחשב לחישוב "עלות המזון"
- תכנון ובקרה של אספקת לתעשיית קייטרינג
- יצירת וקידום תפריט
הלל הסמכה - בישול למוסלמים
- ההקדמה התיאורטית לציית לתכתיבי האמונה האסלאמית על ידי חברי ההסתדרות הרפואית הבינלאומית (HIAAL)
- הכנת מאכלים איטלקיים מבושלים על פי חוקי תזונה הלל
HACCP ובטיחות מזון
- מושגים של מיקרוביולוגיה מוחלים על מזון
- ראשי FBD (מחלות מזון)
- מערכות עיקריות לאחסון מזון
- תהליכי תברואה (היגיינה במקום העבודה, היגיינה אישית)
- מערכת HACCP
- בחירה נכונה של חומרי קשר מזון וציוד
שפה איטלקית
- ידע בסיסי בשפה האיטלקית ובדקדוק
- שיחות קבוצתיות
המתכונים שהוכנו עשויים להשתנות בהתאם לעונה ולמוצר. מספר המתכונים שהוכנו משתנה בהתאם לרמת הקושי שלהם, ובמקרה של שיעורים מעשיים, מרמת המיומנות ומהירות הביצוע של התלמידים המשתתפים.
התמחות (אופציונלי)
ההתמחות המקצועית - אופציונלית - מתקיימת בסוף קורס המאסטר במסעדות השייכות לאגודת המסעדות האירופאיות של ג'ונס, אשר במסגרתו חתמה ICIF על הסכם.
המסעדות לאימון ההתמחות נבחרות על ידי צוות ICIF המנוסה. כאן התלמידים יכולים ליישם ולשפר את מיומנויות הלמידה במהלך הקורס, כמו גם לשפר את הידע שלהם בתחום מסוים של עניין.
הקבוצה מחולקת וכל תלמיד נשלח למסעדה אחרת.
מועצת המנהלים והאירוח מסופקים על ידי המסעדנים המארחים את התלמידים, המספקים להם את חדרי האירוח העומדים לרשותם.
אגרות
שכר עבור הקורס הראשי הוא של 10.000,00 יורו. דמי הקורס כוללים:
- לינה בבית הארחה של המכון במיני דירות (הכולל שני חדרים עם אחד, שניים או שלושה מיטות וחדר אמבטיה) עם ארוחת בוקר כלולה לתקופה של 9 שבועות
- ארוחות בבית הספר מיום שני עד שבת (בית הספר סגור בימי ראשון ובחגים לאומיים)
- שיעורים תיאורטיים-מעשיים, בהתאם לתוכנית המתוכננת
- חומר חינוכי (פסקי יד, עזרי אודיו-ויזואליים וכו ')
- מוצרי מזון לשיעורים וטעימות
- שימוש בציוד וכלים במהלך השיעורים בכיתות המיועדות
- מדים של שף מלא המורכב מעטיפת שף עם הלוגו של המכון, זוג מכנסי שף, סינר עם הלוגו של המכון ובנדנה כותנה עם הלוגו של המכון
- סיוע, במהלך הקורס, בהליכים הביורוקרטיים למתן היתר שהייה זמני ומספר הזיהוי המס
- דיפלומה מהמכון בסיום הקורס
כל מה שלא צוין לעיל אינו כלול.
תוספות נוספות שאינן נכללות בתשלום הקורס:
- 50 € עבור ביטוח בריאות המכסה את ההוצאות הרפואיות הבסיסיות ואת ההוצאות או להתאושש לבית החולים רק לתאונות במהלך תקופת העבודה לכל אורך הקורס (רק אם התלמיד אינו קובע כבר ביטוח תברואתי מדינה).
- 50 € למי שמתכוון לנצל את הטרנספורט הקבוצתי, רק עם הגעתם לאיטליה, שאורגן על ידי מכון ICIF ביום ראשון לפני תחילת הקורס, משדה התעופה מילאנו מאלפנסה. תשלום של 50 יורו יכול להיעשות על יתרת הקורס על ידי העברה בנקאית, או במזומן או באמצעות כרטיס אשראי במשרד ICIF Direction ביום הראשון של הקורס.