מאסטר בינלאומי במדעי המזון לחדשנות ואותנטיות
Free University of Bozen-Bolzano
מידע מפתח
מיקום הקמפוס
Bolzano, איטליה
שפות
אנגלית
פורמט לימוד
בקמפוס
מֶשֶׁך
2 years
לִפְסוֹעַ
זמן מלא
שכר לימוד
EUR 1,350 / per year
מועד אחרון להגשת בקשה
07 May 2024
תאריך ההתחלה המוקדם ביותר
Sep 2024
מבוא
תוכנית אב שנתית זו מספקת לך ידע טוב באתגרים הנוכחיים והעתידיים במדעי המזון, המשלבת חדשנות ואותנטיות ומציעה לך את האפשרות ליצור קשר הדוק עם תעשיית המזון. התוכנית הינה יוזמה משותפת עם אוניברסיטאות פארמה ואודינה , הידועות ברחבי העולם בזכות הצטיינותם בהשכלה גבוהה בתחום מדעי המזון.
תיאור הקורס
הקורס נועד להכשיר אנשי מקצוע המסוגלים לעבוד בביטחון בתחומי מדעי המזון, כגון טכנולוגיה, הנדסה, מיקרוביולוגיה, כימיה וקיימות.
לאחר השנה הראשונה תוכלו לבחור בין חמישה פרופילים שונים:
- הנדסה יישומית וגנטיקה
- איכות מזון וניהול
- מדעי התזונה
- כימיה של מזון
- אריזת אוכל
שני מסלולי הלמידה האחרונים מוצעים בשותפות, בהתאמה, עם המכללה האוניברסיטאית קורק, אירלנד והאוניברסיטה הטכנית של מינכן, גרמניה . לסטודנטים תהיה הזדמנות לבלות עד שני סמסטרים באחד ממוסדות השותפים האירופיים הללו.
התוכנית נתמכת על ידי תעשיות השייכות AssoImprenditori Alto Adige - sezione Alimentari - ו- Südtiroler Bauernbund - Unione Agricoltori e Coltivatori Diretti Sudtirolesi. שותפות זו תאפשר לסטודנטים לכתוב את עבודת המחקר שלהם עם שיעורים משותפים הן מהאוניברסיטה והן מתעשיית המזון.
החברות המשתתפות הן: אסולאטה, ברילה, קונסורציו גורגונצולה, קונסורציו גרנה פדאנו, קונסורציו פרמיגאנו רג'יאנו, קונסורציו פרושוטו די סן דניאלה, קונסורציו מונטסיו, קונסורציו טוטלה ספק אלטו אדיג'ה, דספר, ד"ר שר, פורסט, לוקר, מילהנס, פן יוניון degli Industriali, VOG Products ו- Zuegg.
במבט ראשון
- דרגה: LM-70
- אשראי ECTS: 120
- משך הקורס: 2 שנים
- הקורסים יילמדו בשפות: אנגלית
- מקומות זמינים: 30 האיחוד האירופי 5 שאינם האיחוד האירופי
- הקמפוס: Bozen-Bolzano
- שכר לימוד: € 1347,50 לשנה
מבנה הקורס
השנה הראשונה כוללת בעיקר מודולים על טכנולוגיית מזון ומיקרוביולוגיה של מזון המשותפים לכל מסלולי הלמידה. החל מהשנה השנייה ואילך המודולים הופכים להיות ספציפיים לפרופיל שנבחר. תוכלו לבחור מבין חמישה פרופילים ומגוון מודולים על מנת להתאים אישית את הקורס שלכם.
תוכניות Exchange והתמחות
נכון לעכשיו אנו מציעים תוכניות חליפין עם כמעט 20 אוניברסיטאות שותפות בכל רחבי העולם כחלק מרשת שיתוף פעולה גדולה עם תעשיות באיטליה ומחוצה לה, בהן תוכלו להשלים את ההתמחות. בפרט, למאסטר זה יש שותפות עם אוניברסיטת קולק קורק, אירלנד, והאוניברסיטה הטכנית במינכן, גרמניה, שתי מובילות עולמיות בתחום מדעי המזון.
סיכויי תעסוקה
בוגרי התוכנית ממוקמים בחברות בענף המזון, ומתמחים במחקר ופיתוח; עיבוד מזון; תכנון ופיתוח מוצרים; ניהול ובקרה על עיבוד מזון; טכנולוגיית אוטומציה של מזון; פיתוח שיטות להבטחת אותנטיות המזון; בקרת איכות; ופיתוח תהליכים חדשניים לשיפור הערך התזונתי של המזונות וקיימות שרשרת המזון.
הקורס מעניק לסטודנטים כלים להמשיך בקריירה כיועץ או לעבוד בתפקידים ניהוליים, בעיקר בענפי המזון, ובחברות המקשרות בין שרשרת אספקת המזון, מייצור לאחסון והפצה, כולל קמעונאים גדולים. ומרכזים ציבוריים ופרטיים המוקדשים לתכנון, ניהול ושיפור תהליכים. בוגרינו מעצבים ומחדשים את כל תהליכי המזון ומוצריו כדי להבטיח ולשפר את האיכות החושית, התזונתית והבר קיימא של רשת המזון.
יישום
על מנת להתקבל לקורס, תידרש להגיש הסמכה של רמה B2 של כשירות בשפה האנגלית. אם אין לך הסמכה רשמית בשפה, אתה יכול לקחת הבחינה בשפה בקמפוס שלנו.
מידע מפורט על תכנית הלימודים ניתן למצוא במניפסט הלימודי, המכיל מידע אודות תוכנית הלימודים, דרישות הקבלה, דרישות השפה, תהליך הגשת הבקשה, הליכי הקבלה, ההרשמה ושכר הלימוד.
קריטריונים לבחירה
ציונים מהתואר הראשון שלך (תואר ראשון או שווה ערך).
אין בחינת קבלה או ראיון.
קבלה
תכנית לימודים
השנה הראשונה כוללת בעיקר מודולים על טכנולוגיית מזון ומיקרוביולוגיה של מזון , המשותפים לכל מסלולי הלמידה. מהשנה השנייה ואילך, המודולים הופכים ספציפיים לפרופיל הנבחר ותוכלו לבחור מתוך ארבעה פרופילים ומגוון קורסי בחירה חופשית כדי להתאים אישית את תכנית הלימודים שלכם.
בתכנית הלימודים תוכלו למצוא את האוניברסיטה השותפה של הקורסים המעניינים אתכם. בהיצע הקורסים במקום זאת, תוכל למצוא את תיאורי הקורס.
שנה א' (ב-unibz)
- חדשנות ואותנטיות בעיבוד מזון
- Novel Food חדשנות ואותנטיות למוצרי יקבים
- תסיסות ככלים להכנת מזונות ומשקאות מסורתיים וחדשניים
- כימיה סביבתית לקראת עיבוד מזון
- ניהול שרשרת ערך מזון
- יישומי מחשב במדעי המזון
- קינטיקה של תגובה בעיבוד מזון
- הערכת איכות ואותנטיות מזון
- חיידקים מתחילים ופונקציונליים לחדשנות, אותנטיות ומצב בריא
- הסטרטרים המיקרוביאליים הטבעיים לחדשנות ואותנטיות
- ציר המזון-אדם להנעת המיקרוביום של המעי
שנה ב' - נתיב "הנדסת מזון יישומית" (ב-unibz)
- ציוד לעיבוד מזון
- טכנולוגיות חדשניות לעיבוד מזון
- חיישנים וביו-חיישנים ליישומי מזון חקלאי
- קורסי בחירה חופשית*
- תזה
שנה ב' - נתיב "בקרת איכות מזון וניהול" (באוניברסיטת אודין)
- טכניקות מתקדמות להכנת דגימות וניתוח של מזהמי מזון
- מערכות ניהול של בטיחות ואיכות מזון
- מבנה מזון ותכונות פיזיקליות
- קורסי בחירה חופשית*
- תזה
שנה ב' - נתיב "מדעי התזונה" (באוניברסיטת פארמה)
- תזונה אנושית
- תזונה אנושית שימושית
- מיקרוביולוגיה תעשייתית לשיפור איכות המזון
- קורסי בחירה חופשית*
- תזה
שנה ב' - נתיב "כימיה של מזון" (באוניברסיטת קולג' קורק)
- פעילות ניידות 1
- פעילות ניידות 2
- פעילות ניידות 3
- קורסי בחירה חופשית*
- תזה
קורסי בחירה חופשית*
התלמידים יכולים לבחור קורסים לפי בחירתם. מדי שנה מפרסמת הפקולטה את רשימת קורסי הבחירה החופשית המוצעים.
תוכניות החלפה והתמחות
נכון לעכשיו, אנו מציעים תוכניות חילופין עם כמעט 20 אוניברסיטאות שותפות בכל רחבי העולם כחלק מרשת גדולה של שיתופי פעולה עם תעשיות באיטליה ומחוצה לה שבהן תוכלו להשלים את ההתמחות שלכם. בפרט, למאסטר זה יש שותפות עם הקולג' האוניברסיטאי קורק, אירלנד, והאוניברסיטה הטכנית של מינכן, גרמניה, שתי מובילות עולמיות במדעי המזון.
גלריה
שכר לימוד בתוכנית
אפשרויות קריירה
בוגרי התכנית משובצים בחברות בתעשיית המזון ומתמחים במחקר ופיתוח; עיבוד מזון; עיצוב ופיתוח מוצר; ניהול ובקרה של עיבוד מזון; טכנולוגיית אוטומציה של מזון; פיתוח שיטות להבטחת אותנטיות מזון; בקרת איכות; ופיתוח תהליכים חדשניים להגברת הערך התזונתי של המזון וקיימות שרשרת המזון.
הקורס מקנה לסטודנטים כלים להמשך קריירה כיועץ או לעבוד בתפקידים ניהוליים , בעיקר בתעשיות המזון, ובחברות המקשרות את שרשרת אספקת המזון, מייצור ועד אחסון והפצה, לרבות קמעונאים בקנה מידה גדול. ומרכזים ציבוריים ופרטיים המוקדשים לתכנון, ניהול ושיפור תהליכים. הבוגרים שלנו מעצבים ומחדשים את כל תהליכי המזון והמוצרים כדי להבטיח ולשפר את האיכות החושית , התזונתית ובית הקיימא של שרשרת המזון.
מוכן היטב ומוכן לשוק העבודה. באתר AlmaLaurea תוכלו לבדוק נתונים סטטיסטיים על שביעות רצון הבוגרים ויכולת התעסוקה שלהם.