Keystone logo
Latvian Academy of Sport Education

Latvian Academy of Sport Education

Latvian Academy of Sport Education

מבוא

האקדמיה הלטבית לחינוך ספורט ( LASE ) היא מוסד אקדמי ומקצועי ציבורי להשכלה גבוהה ומחקר, שהוקם ב-6 בספטמבר 1921, הפועל על פי חוק ההשכלה הגבוהה, LASE והחוקים והתקנות המסדירים את הפעילות. LASE הוא המוסד להשכלה גבוהה לספורט היחיד במדינה, המבטיח את האחדות של לימודים ומחקר מדעי במדעי הספורט והבריאות בספורט בהתאם ל"תוכנית הפיתוח הלאומית של לטביה 2014-2020", "מדע, פיתוח טכנולוגיה וחדשנות קווים מנחים 2014-2020", "אסטרטגיות התמחות חכמה 2014-2020", "הנחיות לפיתוח חינוך לשנים 2014-2020" ו"הנחיות מדיניות ספורט 2014-2020" לסטודנטים לקבלת תארים אקדמיים ומדעיים, כישורים מקצועיים וקידום חדשנות בספורט. ושירותי בריאות בספורט. LASE הוא מוסד מדעי, ב-9 במאי 2006, רשום בפנקס המכונים המדעיים עם מס' 172075. LASE משתקפים באתר האקדמיה lspa.lv: דוחות הערכה עצמית שנתיים זמינים לציבור. LASE : אוניברסיטאות ספורט מוכרות בינלאומיות ואחת מאוניברסיטאות הספורט המובילות במדינות הבלטיות, המחנכת אנשי מקצוע בתחום הספורט LASE בספורט, מחזקת את הפוטנציאל האקדמי, המדעי והפיננסי של LASE.

משימת LASE

לספק לימודי איכות מוכרים בינלאומיים, לפתח מחקר חדשני במדעי הספורט ובריאות בספורט, לשלב אותו בתהליך הלימוד, המבטיח הכנת מומחי ספורט תחרותיים, מקדם את התפתחות המדינה והחברה הלטבית, תומך בהתקדמות הטכנולוגית של הכלכלה הלאומית. להבטיח את תרומתה של LASE בעלת חשיבות לאומית ובינלאומית לחינוך, מדע וספורט לפיתוח בר-קיימא של ספורט ובריאות בספורט. המטרה העיקרית של LASE היא לספק לסטודנטים את ההזדמנות ללמוד והכשרה אקדמית ומקצועית גבוהה יותר, לפתח מדעי ספורט ומחקר בתחום הבריאות בספורט, לפתח תרבות לשימור הפוטנציאל האינטלקטואלי והפיזי הדרוש לרפובליקה של לטביה (LR), ולקדם והבטחת התפתחות הרמונית של האומה

90 שנות היסטוריה

ב-6 בספטמבר 2011 חגגה האקדמיה הלטבית לחינוך ספורט את יום השנה ה-90 לחינוך הגבוה בלטביה בכלל ולייסודה בפרט. ההכרח בהקמת מוסד לחינוך מיוחד התעורר באביב 1919 כאשר העיתונות המתקדמת של אותה תקופה ציינה שסוגיות תיאורטיות וצורות ארגונו של החינוך הגופני דורשות את היסודות המדעיים שלהן. משרד החינוך הלטבי קיבל את הצורך הזה של החברה, וב-6 בספטמבר 1921 החליט קבינט השרים להקים את המכון הלטבי לחינוך גופני (LFII). חינוך תיאורטי של תלמידים החל בריגה, ניקולאה (כיום: Valdemara) רחוב 1, ואורגנו מפגשי תרגול בחדרי כושר ובאצטדיונים של בתי הספר. מטרת המכון הייתה להכשיר מורים לחינוך גופני, לעסוק בנושאים תיאורטיים ומעשיים של חינוך גופני, פיקוח על התפתחות גופנית וחינוך גופני בארץ. המנהיג הראשון של המכון היה מורה בית הספר Rumpmuiža Martiņš Krūze (Martin Kruze) . הכשרת המכון נמשכה שנתיים וכללה 1400 שעות של קורסי לימוד עיוניים ומעשיים. במומחים הושם דגש הכנה על הכשרתם המעשית, שהיווה 65.3% מהיקף הלימוד. בתורו, בהכנה מעשית, התעמלות ופעילויות גופניות, הקשורות להתעמלות, גברו. דגש זה הושפע מהעובדה שבאותה תקופה בבתי הספר נקרא החינוך הגופני התעמלות, אבל המורים - מורים להתעמלות. ב-3 בנובמבר 1922 נסקרה תכנית הלימודים, שהתממשה במכון, תוך הצגת התנאי שבסיום הלימוד ייגשו התלמידים לבחינה בכל אחד מ-21 מקצועות הלימוד. ב-15 בנובמבר 1922 היה הרופא ד"ר ג'קבס דיל ראש המכון.

בשנת 1923 קבעה הוועדה הפדגוגית את דרישות הבחינה והתכנים ואישרה את המסמך שקיבלו בוגרי אותם זמנים. דרישות מבחן הגמר הראשונות היו דומות לדרישות היום ואחד החלקים המרכזיים היה - העברת שיעורים לילדים בגילאי בית ספר והגנה על פעילות הניהול שבחרת. בחינות הגמר הראשונות נערכו מ-23 ביולי עד 27 ביולי 1923, וב-8 באוגוסט של אותה שנה החליטה מועצת LFII, הפועלת בהתאם להחלטת קבינט השרים מיום 6 בספטמבר 1921, להעניק או לא להעניק את הסיום. דיפלומה, מתן או אי מתן זכויות לעבוד כמורה. LFII הפסיקה את פעילותה ב-1925, ובמהלך 5 שנים מחייו (1921-1925) הוכנו והוסמכו 79 מורים להתעמלות (חינוך גופני). בהתחשב בחשיבות החינוך הגופני ובצורך להחזיק מורים לחינוך גופני בבתי הספר, ב-2 באוקטובר 1926, באוניברסיטה העממית הלטבית נפתח המכון לחינוך גופני (LTU FAI). בבסיס הפעילות של LTU FAI הארגון, נעשה שימוש באופי הכללי של הלימודים והדרישות של המכון הקודם. המכון פעל על פי תוכניות ותכניות באישור משרד החינוך, משך הלימודים היה 3 שנים. Voldemārs Cekuls, מפקח החינוך הגופני של משרד החינוך מונה להיות ראש LTU FAI. במהלך קיומו (1929-1940) הכין LTU FAI 189 מומחים לחינוך גופני, מהם קיבלו 179 את הדיפלומה, המאשרת את סיום הלימודים במכון, אך 10 - על כך שהשתתפו בשיעורים כמאזינים. LTU FAI הפסיקה את עבודתה ב-1940, והעומד בראשו Voldemārs Cekuls גורש מלטביה ב-14 ביוני 1941. בתקופת הזמן שבין 1921 ל-1940, סיימו את המכון על ידי 267 מורים לחינוך גופני.

המכון הממלכתי של לטביה לתרבות גופנית (LVFKI) החל את פעילותו ב-1 בינואר 1946, על פי החלטת מועצת הקומיסרים העממיים של LSSR. הלימודים המעשיים ב-LVFKI התחילו בינואר 1946 בריגה, שדרות אספאז'יה 6 (אז פאדומג'ו), שם לא היו חדרים מיוחדים והיה צורך לשכור מקום ללימודים. המצב השתפר מעט ב-21 באוקטובר 1946, כאשר הוקצו שטחים נוספים ברחוב Kaļķu 3. לעומת זאת, בשנת 1951 המכון קיבל מקום בשדרות קלפקס (אז קומונארו) 10 וברחוב הווסטורס 4. שיפור התשתית התרחש בשנת 1959 כאשר מתחם המחקר והספורט של LVFKI נבנה ברחוב Brīvības (אז לנינה) 333. כחלק מבני אינטגרלי של אוניברסיטת ספורט בכל עת היה מועדון הספורט (SKIF), אשר נוסד ב-4 באוקטובר 1946, ולאורך כל שנות קיומו, עובדיו היו מארגני פעילויות ספורט של סטודנטים ומרצים. בכל עת הסטודנטים שלנו זכו להצלחה ניכרת ברמה הבינלאומית, לקחו חלק וייצגו את לטביה והאוניברסיטה בתחרויות בעולם ובאירופה, כמו גם בתחרויות סטודנטים ברמות שונות. בשנת 1959 נבנה מבנה לימודי בן 6 קומות. הכישורים היוקרתיים, שהושגו באוניברסיטה, והגידול במספר הסטודנטים הקשורים בה, היו הסיבה להקמת בניין נוסף ללימודים וספורט בשנת 1982, ובשנת 1986 - אתלטי ארנה. בשנת 1989 זכו תלמידי המכון לחדרי הרצאות ומשרדים נוספים. ב-1994 נפתחו לצד האצטדיון מתחם המעבדה המדעית ומטווח ירי.

במהלך קיומה עד שנת 1992, הכין LVFKI 5522 מומחים בעלי השכלה גבוהה ו-151 - עם השכלה תיכונית מיוחדת. ב-5 בנובמבר 1991, משרד החינוך של הרפובליקה של לטביה בצו מס' 459 קובע כי בעתיד כדי לשקף טוב יותר את הסטטוס והפרופיל של המוסד להשכלה גבוהה, שמה יהיה האקדמיה הלטבית לחינוך ספורט ( LASE ) . החוקה הראשונה של האקדמיה אושרה במועצה העליונה של הרפובליקה של לטביה ב-10 במרץ 1992. כדי לבצע משימות שנקבעו עבור הפקולטה הפדגוגית של האקדמיה הלטבית לחינוך ספורט עבדה באקדמיה, ובמהלך התקופה שבין 1983 ל-1991 גם הפקולטה למאמנים. מספר תלמידי האקדמיה, בהשוואה לנתוני תש"ו, עלה פי כמה: מ-2 קבוצות לימוד ב-1946 ל-27 קבוצות בתחילת שנת הלימודים תשע"ב.

  • מספר המורים גדל אף הוא כמותית ואיכותית: 3
  • 8 אנשי סגל אקדמי, ביניהם 1 פרופסור, 16 מרצים, 7 מרצים בכירים, 14 מרצים ועוזרים עבדו שם בשנת הלימודים 1946/1947;
  • בשנת הלימודים תשע"א, הוענקו לעבודה באקדמיה 78 אנשי סגל אקדמי, ביניהם 18 פרופסורים, 15 עמיתים, 22 מרצים, 14 מרצים, 9 עוזרים, ביניהם 42 אנשי סגל אקדמי בעלי תואר אקדמי .

כל תלמידי האקדמיה והבוגרים המצליחים קיבלו השכלה גבוהה והוכשרו לעבוד עם כישורים שונים מאוד, הרלוונטיים לתקופה, כגון:

  • ספורט (חינוך גופני) מורים;
  • מורים לביולוגיה;
  • מדעי הרוח (מורים לבריאות);
  • אנטומיה ופיזיולוגיה מורים;
  • מורים של הכשרה צבאית;
  • מאמנים ספורט;
  • תרבות פיזית (חינוך) מורים;
  • מנהלי עבודה בתחום החינוך והספורט;
  • מנהלי תיירות פעילים;
  • פיזיותרפיסטים;
  • מטופלים.

LASE הוא המוסד להשכלה גבוהה היחיד בלטבית, המתאם ומבצע מחקר בספורט, כמו גם מחנך מומחים למדעי הספורט. עד כה הפעילות המדעית התבצעה בעיקר במחלקות האקדמיה, אך כעת נוצרים מספר מכוני מחקר מדעיים עם מעבדות משלהם, כמו המכון למדעי הספורט, המכון לפנאי וסביבה, המכון לפיתוח להכשרת מורים, המכון לתנועה ארגונומיה. כמסורת שנים רבות מתקיים הכנס השנתי לחקר הסגל והסטודנטים, במסגרתו מאושרים חקירות מרצים וסטודנטים. תוצאה הגיונית של כנסים אלו היא מהדורה שנתית של מאמרים מדעיים של LASE ספורט כמעט עבור כל LASE היה חלק בלתי נפרד מהחיים. אורח החיים הפעיל של התלמידים קובע הן את איכות חייהם והן את מוכנותם המקצועית. מטרה נוספת של האקדמיה הלטבית לחינוך ספורט היא לספק מחקר בינלאומי מוכר באיכות גבוהה, לפתח מחקר חדשני במדעי הספורט ולשלב אותו בתהליך הלימוד, מה שמבטיח הכשרה של מומחי ספורט שונים מוכשרים ותחרותיים עבור הלטבים וה שוק העבודה הבינלאומי.

מיקומים

  • Riga

    Brivibas gatve 333, , LV-1006, Riga

    שאלות