התמחות בדיני מזון ורגולציה (מרחק/קמפוס)
Wageningen University and Research
מידע מפתח
מיקום הקמפוס
Wageningen, הולנד
שפות
אנגלית
פורמט לימוד
למידה מרחוק, בקמפוס
מֶשֶׁך
2 years
לִפְסוֹעַ
זמן מלא
שכר לימוד
בקש מידע
מועד אחרון להגשת בקשה
בקש מידע
תאריך ההתחלה המוקדם ביותר
Sep 2024
מבוא
תוכנית ייחודית להכין אותך לקריירה מרגשת בתחום האוכל
רקע ההתמחות דיני מזון
תחום המזון מוסדר בקפדנות, ברמה בינלאומית, באיחוד האירופי וברמה הלאומית. רגולציית המזון מכסה את כל היבטי הייצור, "ממשק ועד מזלג", לרבות בטיחות, היגיינה, תיוג, אריזה והיבטים רבים אחרים. זה מתייחס גם למזון מיוחד, לרבות מוצרים אורגניים, אורגניזמים מהונדסים גנטית, מזונות חדשים, תוספי מזון ועוד רבים.
במהלך העשורים האחרונים, המורכבות של חוקים אלה התפתחה בהתאם לתהליכי ייצור מזון טכניים יותר ויותר ודרישות צרכנים שהולכות ומתוחכמות. קשה יותר ויותר לתעשיית המזון, לרגולטורים ולחברות הייעוץ להתעדכן בכל ההתפתחויות הרגולטוריות, להפחית את החשיפה המשפטית ולהבטיח ציות.
ושם דרושים בוגרי דיני מזון ורגולציה! הם ירכשו את כל הידע הנדרש לא רק כדי להגיב לשינויים משפטיים בתחום המזון אלא גם כדי להיות מוכנים לנווט בחוקי המזון העתידיים.
גלריה
סטודנטים אידיאליים
המאסטר פתוח לסטודנטים עם תואר ראשון במשפטים או במדעי המזון, אך גם לסטודנטים עם רקע בלימודי אירופה, ממשל ומדיניות, כמו גם תזונה ובריאות, מדעי החקלאות או הסביבה, או תוכניות קשורות אחרות. בשל מגוון התארים הקודמים המתאימים לקורס, סטודנטים בעלי רקע משפטי יכולים ללמוד מסטודנטים בעלי רקע טכני ולהיפך. לבוגרים, ישנה חשיבות עליונה שהם יוכלו להבין הן את ההיבטים המשפטיים והן את ההיבטים הטכניים של תחום המזון.
יתרה מזאת, אנו גאים שיש לנו קהל סטודנטים מגוון להפליא מכל רחבי העולם, המביא מגוון של חוויות ונקודות מבט תרבותיות.
קבלה
תכנית לימודים
אוניברסיטת ווגנינגן היא האוניברסיטה היחידה בעולם המציעה תוכנית מאסטר המשלבת מומחיות בדיני מזון עם רכיבי בטיחות מזון טכניים.
שנה ראשונה
תכנית הליבה בשנה הראשונה מורכבת מקורסים בדיני מזון, ניהול איכות מזון וניהול בטיחות מזון. בהתאם לרקע ולהעדפות שלך, תעקוב אחר קורסי חובה ואופציונליים נוספים.
ייתכן שקורסי בחירה מחוץ להתמחות לא ילמדו באינטרנט.
קוּרס | סטודנטים למדעי הטבע | סטודנטים למשפטים/לא טכניים |
ניהול איכות מזון | ✔ | ✔ |
חוק המזון | ✔ | ✔ |
ניהול בטיחות מזון | ✔ | ✔ |
מבוא למשפטים למדעי החיים | ✔ | |
כלכלה בטיחות מזון | ✔ | |
יסודות בטכנולוגיית מזון | ✔ | |
סכנות מזון | ✔ | |
חוק ורגולציה בשרשרות ערך מזון | ✔ | ✔ |
זכויות קניין רוחני | ✔ | ✔ |
דיני מזון השוואתיים: יחסי ציבור בסין וארה"ב | ✔ | ✔ |
חוק הסחר העולמי | ✔ | ✔ |
שנה שניה
השנה השנייה של התכנית מורכבת ממחקר עצמאי. במהלך החלק הראשון של השנה תכתוב עבודת גמר מחקרית, בתמיכת הסגל בקבוצת המשפטים. במהלך החלק השני של השנה תעברו התמחות בתחום דיני המזון בחברה או בארגון.
ההתמחות שלנו מתקיימת בדרך כלל עם חברות מזון בינלאומיות, ארגונים בינלאומיים או חברות ייעוץ. התמחויות בינלאומיות נתמכות על ידי התוכנית.
עבודת מאסטר – מאגר קבוצות משפטים
אפשרויות קריירה
כרגע יש צורך דחוף במומחים לדיני מזון. הבוגרים שלנו עובדים בכל רחבי העולם בתעשיית המזון, כיועצים (בתחומי המשפט והמזון), בארגונים ממשלתיים (כולל האיחוד האירופי, WHO, EFSA), שירותי פיקוח מזון ומשרדי עורכי דין (מתמחים). חלקם ממשיכים גם לקריירה אקדמית.