מאסטר במדעי המזון
University of Helsinki
מידע מפתח
מיקום הקמפוס
Helsinki, פינלנד
שפות
אנגלית, פִינִית, שוודית
פורמט לימוד
בקמפוס
מֶשֶׁך
2 years
לִפְסוֹעַ
זמן מלא
שכר לימוד
EUR 18,000 / per year *
מועד אחרון להגשת בקשה
בקש מידע
תאריך ההתחלה המוקדם ביותר
Aug 2024
* לסטודנטים שאינם האיחוד האירופי/EEA
מבוא
מה אנשים יאכלו בעתיד?
מה הם אוכלים עכשיו? מה עומד מאחורי הטעם הטוב של האוכל? חמרי גלם? טכנולוגיות עיבוד? כיצד לשפר את הבריאות, הבטיחות, האקולוגיה והאתיקה של מזון ועיבוד מזון? אם זה בשבילך, פנה לתכנית המאסטר במדעי המזון ב University of Helsinki .
התוכנית מכסה את כל שרשרת ייצור המזון החל בייצור ראשוני דרך עיבוד מזון ועד לצרכנים. אתה בוחן חידושים במזון וכיצד לשפר את הבריאות, הבטיחות, האקולוגיה והאתיקה של מזון ועיבוד מזון. אתה גם לומד כישורי עבודה במעבדה ומגדיל את הידע שלך על הרכב מזון, עיבוד, מבנה וחקיקה.
לומד
תכנית המאסטר במדעי המזון תאפשר לך להשפיע על יצירת פתרונות חדשניים לכל שרשרת ייצור המזון. הוא מציע לך השכלה רחבה המכסה קורסים בהרכב ועיבוד מזון, במבנים ובתגובות כימיות של חלבוני מזון, שומנים ופחמימות, ובחקיקת מזון ובטיחות תוספי מזון.
מדוע מדעי המזון?
מדעי המזון הוא תחום חינוך מוערך בינלאומי ומחקר מזון ב- University of Helsinki זכה לדירוג גבוה. תעשיית המזון היא המעסיק הרביעי בחשיבותו הן בפינלנד והן בעולם. תעשייה זו מחפשת כל הזמן מומחים שיפתרו בעיות חדשות.
קבלה
תכנית לימודים
היקף התואר השני הוא 120 נ"ז (ECTS). יחד עם יועץ הפקולטה שלך תכין תכנית לימודים אישית המורכבת מלימודים מתקדמים במדעי המזון (60 ECTS) כולל עבודת מאסטר (30 ECTS) ולימודים לבחירתך בתחומים מיוחדים של מדעי המזון ולימודים משלימים או חינם אחרים. אתה יכול גם לכלול תכנון קריירה, התמחות ולימודים בחו"ל בתואר השני שלך.
התכנית לתואר שני במדעי המזון מכסה את כל שרשרת ייצור המזון מהייצור הראשוני דרך עיבוד המזון ועד לצרכנים. אתה בוחן חידושים במזון וכיצד לשפר את הבריאות, הבטיחות, האקולוגיה והאתיקה של מזון ועיבוד מזון. אתה גם לומד מיומנויות עבודה במעבדה ומגדיל את הידע שלך בהרכב מזון, עיבוד, מבנה וחקיקה.
ההוראה היא באנגלית, אך תוכלו גם להשלים את התוכנית בפינית או בשוודית.
קורסים והוראה
אתה יכול להשפיע על סוג המומחיות שתרצה לצבור על ידי התאמת התואר השני שלך על ידי בחירה בלימודים מיוחדים בכימיה של מזון, טכנולוגיית מזון, ובמדע וטכנולוגיה הקשורים לבשר, חלב ודגנים.
אתה יכול גם להשלים את שלךמומחיות במדעי המזון עם, למשל, לימודי פיתוח מזון, בטיחות מזון, מחקר וניתוח מזון, כלכלה, שיווק, ייצור מזון בר קיימא, מיקרוביולוגיה, ביוטכנולוגיה או תזונה.
במהלך הקורסים שלך:
- חקר התיאוריה והיישומים של התחום הרחב במדעי המזון בקורסי הרצאה ובעבודה קבוצתית
- הגדל את הידע שלך בהרכב המזון, עיבודו, מבנהו וחקיקתו
- העמיקו את הידע שלכם כיצד התגובות של רכיבי מזון שונים, תהליכי ייצור ואריזות משפיעות על המבנה, האיכות החושית, הבריאות והבטיחות של מזון מן החי והצומח.
- למדו מיומנויות עבודה במעבדה
- רכישת כישורי תעסוקה, למשל על ידי הכשרה בענף המזון
תזה לתואר שני
עבודת גמר לתואר שני (30 נ"ז) כלולה בתכנית לתואר שני. התזה שלך צריכה להיות מורכבת מסקירה של הספרות הקיימת ומקטע ניסיוני. בתכנית לתואר שני במדעי המזון, לעתים קרובות תוכלו להשלים את התזה שלכם בקבוצת מחקר או בשיתוף פעולה עם תעשיית המזון.
כשאתה מציב את השאלה שמטופלת בעבודת הגמר שלך, המטרה שלך צריכה להיות לרכוש הבנה חדשה בנושא ולפתח כישורי פתרון בעצמך. נושא התזה שלך עשוי להיות פיתוח של טכנולוגיה או מוצר חדש. מבחינת מתודולוגיה, התזה שלך יכולה להיות מבוססת על כימיה, פיזיקה, טכנולוגיה, ביוכימיה, מיקרוביולוגיה או מדע חושי.
ביצוע עבודת המאסטר שלך יכשיר אותך בחשיבה מדעית, ניתוח בעיות, פיתוח מודלים והשערות הסבר, תכנון ניסויים ועבודה במעבדה ו/או ביצוע ניסויים במפעל פיילוט, והצגת תוצאות המחקר שלך והדיון הביקורתי שלך.
השכלה לדוקטורט
התואר השני במדעי המזון מקנה לך כישורים להשכלה מדעית נוספת (תואר דוקטור) במדעי המזון או מדעים קשורים. לדוגמה, תכנית דוקטורט מתאימה University of Helsinki היא תכנית הדוקטורט בשרשרת המזון ובריאות (FoodHealth).
גלריה
תוצאת התוכנית
מדוע מדעי המזון?
מדעי המזון הם תחום מוערך בינלאומי של חינוך ומחקר מזון University of Helsinki זכה לדירוג גבוה. ענף המזון הוא המעסיק הרביעי בחשיבותו הן בפינלנד והן בעולם. ענף זה מחפש כל הזמן מומחים לפתור בעיות חדשות.
כמאסטר במדעי המזון תוכל לעזור לתעשיית המזון להתפתח ולהתחדש מכיוון שתהיה לך ידע בנושא:
- חומרי גלם ותהליכים, כולל היסודות התיאורטיים שלהם
- מרכיבי מזון שונים והשפעתם על איכות המזון
- גורמים המבטיחים איכות טובה ובטיחות מזון
עם תואר שני במדעי המזון, אתה יכול לצאת לקריירה בתעשיית המזון; במעבדת בקרת מזון, חקלאות או סביבה; כמורה, חוקר או יזם עצמאי; או כמומחה במשרדי ממשלה או בארגוני מומחים אחרים.
אפשרויות קריירה
תעשיית המזון היא המעסיק הרביעי בחשיבותו הן בפינלנד והן בעולם. תעשייה זו מחפשת כל הזמן מומחים לפתרון בעיות חדשות. עם תואר שני במדעי המזון, אתה יכול להתחיל בקריירה בתעשיית המזון או להתקדם ללימודי דוקטורט ולאחר מכן לתפקידים במחקר.
עם תואר שני במדעי המזון, אתה יכול לצאת לקריירה בתעשיית המזון; במעבדת בקרת מזון, חקלאות או סביבה; כמורה, חוקר או יזם עצמאי; או כמומחה במשרדי ממשלה או בארגוני מומחים אחרים.