
תואר שני במדעים MSc in
MSc בטיחות מזון, היגיינה וניהול
University of Birmingham - College of Engineering and Physical Sciences

מידע מפתח
מיקום הקמפוס
Birmingham, הממלכה המאוחדת
שפות
אנגלית
פורמט לימוד
בקמפוס
מֶשֶׁך
6 - 24 חודשים
לִפְסוֹעַ
זמן מלא, משרה חלקית
שכר לימוד
GBP 10,620 / per year *
מועד אחרון להגשת בקשה
בקש מידע
תאריך ההתחלה המוקדם ביותר
בקש מידע
* לשנה לסטודנטים בבריטניה; 24,480 פאונד לשנה לסטודנטים בינלאומיים
מבוא
תואר שני בבטיחות מזון, היגיינה וניהול שלנו מספק הכשרה אקדמית מתקדמת בבטיחות מזון ובקרת מזון. תשקול את הקשר בין מזון לבריאות הציבור, ותבחן את הגורמים המדעיים, הטכניים, הניהוליים, הפוליטיים והחקיקתיים המשפיעים על בטיחות המזון.
פתח את הקריירה שלך בתחום שיש לו יישום ברחבי העולם. גישה למזון בטוח היא דאגה אוניברסלית. עם זאת, שיטות תעשייתיות לייצור מזון והגלובליזציה של שרשרת המזון מגדילות את פוטנציאל הזיהום, וכתוצאה מכך תקריות גדולות וחמורות יותר, וכן מספקות הזדמנויות לפתוגנים מתעוררים ולזיוף המונעים כלכלית.
השליטה במזהמי מזון מחייבת גישה רב תחומית ושיתוף פעולה בין רשויות הממשלה ותעשיית המזון. בקורס זה, לסטודנטים תהיה הזדמנות לפתח הבנה של הקשר בין מזון לבריאות הציבור, ולחקור את הגורמים המדעיים, הטכניים, הניהוליים, הפוליטיים והחקיקתיים המשפיעים על בטיחות המזון ואבטחתו.
הקורס מתאים במיוחד לבעלי ידע ו/או ניסיון רלוונטיים הקשורים למזון לרבות:
- מנהלי היגיינה או מפקחים שכבר עובדים בתעשיית המזון
- צוות העובדים ברשויות מוסמכות או באכיפה; למשל, קציני בריאות הסביבה או קציני בטיחות מזון
- צוות במעבדות אבחון או מיקרוביולוגיה של מזון
- סטודנטים שסיימו תארים רלוונטיים לתואר ראשון כגון טכנולוגיית מזון ומעוניינים למצוא תעסוקה בתעשיית המזון או בשלטון המקומי
- מאמנים או יועצים להיגיינת מזון וניהול
אריסטיידיס וארני מדברים על הקורס
למה ללמוד תואר שני בבטיחות מזון, היגיינה וניהול בברמינגהם?
- למד מצוות רב תחומי של מומחים מובילים בעלי ידע יישומי וקשרים חזקים עם רשויות הממשלה ותעשיית המזון
- לפתח מיומנויות הניתנות להעברה שניתן להשתמש בהן להיבטים רבים של בטיחות וביטחון תזונתי
- לימוד בבית ספר בעל מוניטין מהשורה הראשונה בלמידה, הוראה ומחקר, המבוסס בעיר רב תרבותית תוססת
- למד תוכנית המוסמכת על ידי המכון השכיר לבריאות הסביבה
תואר מוסמך
תוכנית זו מוסמכת על ידי המכון השכיר לבריאות הסביבה.
קבלה
תכנית לימודים
מבנה הקורס
התואר השני בהיגיינה וניהול בטיחות מזון מורכב מ-180 נ"ז. יש אלמנט מלמד (120 נ"ז) ואלמנט מחקרי (60 נ"ז). האלמנט הנלמד מאורגן במודולים, שחלקם הם חובה. המודולים הנלמדים הם בעלי ערך של 10 או 20 נ"ז.
הדיפלומה לתואר שני היא 120 נ"ז והיא מורכבת מהאלמנטים הנלמדים בלבד. סטודנטים שיסיימו בהצלחה את הדרישות להענקת התעודה לתואר שני עשויים להיות רשאים להעביר את רישומם לתואר MSc. ההרשאה תלויה ברמת העבודה.
התעודה לתואר שני היא פרס של 60 קרדיט ומורכבת מאלמנטים נלמדים בלבד. מועמדים בתעודה לתואר שני יכולים לבחור מבין מודולי החובה או האופציונליים. סטודנטים שיסיימו בהצלחה את הדרישות להענקת התעודה לתואר שני עשויים להיות מורשה להעביר את רישומם לתעודה לתואר שני או לתואר שני, בהתאם לסטנדרט עבודתם.
מודולים חובה
ישנם שלושה מודולי ליבה של 20 קרדיטים ומודול ליבה אחד של 10 קרדיטים. כדי להשלים את תואר שני או תואר שני בהיגיינה וניהול בטיחות מזון עליך להשלים בהצלחה את כל ארבעת המודולים. מודול מחקר הוא גם חלק מתכנית הליבה.
- מזון ומיקרובים - 20 קרדיטים
- בקרת מזון - 20 נקודות זכות
- עיבוד וייצור מזון - 10 נ"ז
- מערכות ניהול בטיחות מזון - 20 נ"ז
- פרויקט מחקר - 60 נ"ז
מודולים אופציונליים
ניתן לבחור את יתרת הזיכויים מתוך רשימה של מודולים של 10 נקודות זכות. מודולים אופציונליים חייבים להיות רשומים במספר מינימלי של תלמידים לפני שהם יימסרו. כל מודול שנרשם בו פחות מחמישה תלמידים לא יופעל ותצטרך לבחור מודול חלופי. מודולים אופציונליים לדוגמה מפורטים להלן:
- מיקרוביולוגיה של מזון יישומי
- זיהום כימי של מזון ומים
- אבטחת שרשרת המזון
- הונאה באוכל
- תקני מזון
- חקירת התפרצויות ממזון
- עקרונות התזונה
- מים ובריאות
- קיימות בתעשיית המזון
הערכה
- מודולים הנלמדים מוערכים באמצעות שילוב של בחינה וקורסים או על ידי קורסים בלבד
- פרויקט המחקר מוערך באמצעות דוח מחקר כתוב ו-viva.
שימו לב: המודולים המפורטים באתר עבור תוכנית זו נבדקים באופן קבוע כדי להבטיח שהם מעודכנים ומעודכנים על ידי שיטות המחקר וההוראה העדכניות ביותר.