
תואר שני in
מאסטר בביוטכנולוגיה ובמדעי המזון
University of Chemistry and Technology, Prague

מידע מפתח
מיקום הקמפוס
Prague, צ'כיה
שפות
אנגלית
פורמט לימוד
בקמפוס
מֶשֶׁך
2 years
לִפְסוֹעַ
זמן מלא
שכר לימוד
CZK 74,600 / per year
מועד אחרון להגשת בקשה
31 Jan 2024
תאריך ההתחלה המוקדם ביותר
Sep 2024
מבוא
תכנית לימודים זו לתואר שני מיועדת בעיקר למועמדים מחו"ל. הסטודנטים נדרשים לשלם שכר לימוד. כל הקורסים נערכים באנגלית. תכנית הלימודים מוסמכת על ידי משרד החינוך, הנוער והספורט הצ'כי ובהתאם לדרישות תהליך בולוניה - אזור ההשכלה הגבוהה האירופי.
התכנית מכשירה את הבוגרים להיות מומחים בעלי ידע ברמה גבוהה בביוטכנולוגיות וביו-הנדסה ומדעי המזון, בדגש על איכות ובטיחות המזון. המבנה הרחב של תכנית זו - יחד עם החיבור המכוון בין השכלה כימית, ביולוגית והנדסית - פותח מגוון רחב של אפשרויות קריירה לבוגרים. התכנית מרחיבה ומעמיקה את הידע הכללי שנצבר ברמת התואר הראשון בביוכימיה, כימיה אורגנית ופיזית, ביולוגיה, מיקרוביולוגיה, טכנולוגיית מזון ואנליזה, וביסודות בביוטכנולוגיה וביו-הנדסה. סטודנטים עשויים לחדד את המומחיות שלהם על ידי בחירה נכונה של קורסי בחירה.
תכנית לימודים
שנת לימודים אחת
סמסטר חורף
מקצועות חובה
- AM319001 ביולוגיה מולקולרית
- AM320010 אנזימולוגיה
- AM320017 הנדסה גנטית
- AM321001 מזון ותהליכים ביוכימיים
- AM323004 מנגנוני תגובה בכימיה של מזון
- AM323015 ניתוח מזון מיוחד
- AM352008 סמינר ופרויקט תכנית - ביוטכנולוגיה ומדעי המזון
סמסטר קיץ
מקצועות חובה
- AM320027 מיקרוביולוגיה של מזון
- AM323001 בטיחות מזון כימית
- AM324005 עקרונות שימור מזון
- AM342001 תרכובות טבעיות ביו-אקטיביות
- AM352001 תרגול מיוחד
- AM352009 ביוטכנולוגיה ומדעי המזון - פרויקט מעבדה I
מקצועות הבחירה א
כמות המקצועות המינימלית: 1
- AM323016 ניתוח של תרכובות ביו-אקטיביות
- AM323019 בקרה על חומרי גלם וסחורות מזון: מעבדה
2 שנת לימודים
סמסטר חורף
מקצועות חובה
- AM319004 ביו-הנדסה I
- AM319018 ביוטכנולוגיה בתעשיית המזון
- AM319024 סיכונים בביוטכנולוגיות
- AM323010 שיטות בידוד והפרדה
- AM352010 ביוטכנולוגיה ומדעי המזון - פרויקט מעבדה II
מקצועות הבחירה א
כמות המקצועות המינימלית: 1
- AM319009 טכנולוגיית בירה
- AM319025 מגמות בביוטכנולוגיות
סמסטר קיץ
מקצועות חובה
- AM963001 עבודת גמר דיפלומה
אפשרויות קריירה
הבוגרים מוכנים לתפקידים בעלי כישורים גבוהים בחברות ביוטכנולוגיות, במפעלי ייצור מזון, בחברות המכוונות לסחורות חקלאיות ובחברות בריאות או תרופות. הם מוסמכים לתפקידים בתכנון ובקרה (ביו) תהליכים וניהול איכות במחלקות מחקר ופיתוח. בשל הרבגוניות של השכלתם, הבוגרים מוכנים להסתגל בקלות לתנאים משתנים ולמשימות חדשות. הבוגרים מוכנים גם לתפקידים בסוכנויות מינהל ופיקוח וללימודי דוקטורט.