תואר שני במדעי המזון והטכנולוגיה
Mediterranea University of Reggio Calabria
מידע מפתח
מיקום הקמפוס
Reggio Calabria, איטליה
שפות
אִיטַלְקִית
פורמט לימוד
בקמפוס
מֶשֶׁך
2 years
לִפְסוֹעַ
זמן מלא
שכר לימוד
בקש מידע
מועד אחרון להגשת בקשה
בקש מידע
תאריך ההתחלה המוקדם ביותר
Oct 2024
מלגות
חקור הזדמנויות למלגות כדי לעזור במימון הלימודים שלך
מבוא
הקורס לתואר שני במדעי המזון וטכנולוגיה שואף להעניק, על בסיס הכנה מוצקה על ההיבטים התיאורטיים-מדעיים שנרכשו בתואר התלת שנתי בכיתה L-26, ידע מתקדם בתחום הניהול הטכני של חקלאות. מערכות מזון ורשתות אספקה. הקורס מכשיר גם אנשי מקצוע בעלי פרופיל גבוה המסוגלים להשתמש במגוון רחב של ידע כדי לפרש, לתאר ולפתור, בדרך חדשנית, בעיות הקשורות לרשתות המזון החקלאי. במסגרת הקורס לתואר שני יש לסטודנט אפשרות לרכוש ידע ספציפי בתחום מדעי המזון והטכנולוגיה.
המסלול החינוכי של הקורס לתואר שני במדעי המזון והטכנולוגיה מנוסח באמצעות שורה של פעילויות הכשרה שמטרתן לספק:
- הכנה מדעית וטכנולוגית לתכנון וניהול החדשנות של ייצור מזון חקלאי;
- ידע להעמקת הנושאים על הערכת האיכות הכימית, הפיזיקלית, התזונתית, המיקרוביולוגית והתחושתית של מוצרי מזון וחומרי הגלם הדרושים;
- הכישורים לבצע בחירה רציונלית של התהליכים ושלבי השינוי המתאימים ביותר לייצור מזון מודרני ו/או ניהול מזון.
- הכישורים להעריך את השפעתם של תהליכים מטבוליים של מוצרים ממקור צמחי ובעלי חיים על תהליכי השימור והשינוי לאור השימוש המסחרי שלהם
- הכישורים להשתמש בטכנולוגיות מסורתיות ו/או מתפתחות לשימור מזון, טרנספורמציה ומיזוג ולהעריך את השפעתם במונחים של חיי מדף ובטיחות היגיינית-סניטרית
- הכישורים לשפר מוצרים טיפוסיים באמצעות יישום של טכנולוגיות טרנספורמציה ושימור חדשניות ועם מחקר שוק ואסטרטגיות.
פעילותו המקצועית מתקיימת בעיקר בחברות אגרו-מזון ובכל החברות המשלבות את שרשרת הייצור, הטרנספורמציה, השימור וההפצה של מוצרי מזון, בחברות קמעונאיות גדולות, בגופים ציבוריים ופרטיים המבצעים תכנון, ניתוח, בקרה. , הסמכה, וכן באלו המבצעות חקירות מדעיות להגנה והשבחת ייצור המזון, במוסדות הכשרה, במשרדי מחקר ובמקצוע החופשי.
הפרופיל התעסוקתי של התואר השני במדעי המזון והטכנולוגיה מובחן בצורה נאותה, עם ניתוח מעמיק של תחומים מקצועיים מסוימים ועם השגת פרופילים תעסוקתיים ספציפיים, על מנת להבטיח את הגמישות הדרושה כדי להיענות לדרישות שוק העבודה , גם פרטי וגם ציבורי.
שנה א'
- ייצוב ושימור מזון
- ניהול תהליכים של תעשיות מזון
- תהליכי מזון טכנולוגיים
- טכנולוגיה של משקאות אלכוהוליים
- ניהול מפעל המזון החקלאי
- מעבדה לעיבוד סטטיסטי וכריית נתונים של נתונים ניסויים
- ניתוח פיזי ותחושתי של מוצרי מזון
- גידולי מזון עשבוניים
- הנדסת מערכות אגרו-תעשייתיות
- מערכות מים וניהול שפכים
- תכנון וניהול מבנים ומפעלים לתעשיית האגרו
- בטיחות מזון וטכניקות אנליטיות לבקרה
שנה ב'
- הגנה על סחורות ופתולוגיה שלאחר הקציר
- פתולוגיה שלאחר הקציר ומיקוטוקסינים
- פרזיטולוגיה של בעלי חיים של מוצרי מזון
- פיזיולוגיה שלאחר הקציר
- איכות מיקרוביולוגית של מזון
- טכניקת הזנה לבעלי חיים ואיכות מזון לבעלי חיים
- נושאי בחירה
- התמחויות והתמחויות חיצוניות
- הדרכה התמחות והכוונה
- מבחן סופי