
תואר שני MA in
תואר שני בביוטכנולוגיה מזון
Al-Farabi Kazakh National University

מידע מפתח
מיקום הקמפוס
Almaty, קזחסטן
שפות
אנגלית
פורמט לימוד
מְעוּרבָּב, בקמפוס
מֶשֶׁך
2 years
לִפְסוֹעַ
זמן מלא
שכר לימוד
KZT 2,347,000
מועד אחרון להגשת בקשה
בקש מידע
תאריך ההתחלה המוקדם ביותר
בקש מידע
מלגות
מבוא
תכנית התואר השני בביוטכנולוגיה מזון משלבת תכנית לתואר שני Al-Farabi Kazakh National University , קזחסטן, ותוכנית מוסמך באוניברסיטת ISA ליל, צרפת. זה יוצר הזדמנויות לצבור ידע וניסיון בינלאומי רב יותר במדעי המזון, תהליכי ביו וטכנולוגיות לייצור מזון.
תכנית התואר השני לשנתיים בביוטכנולוגיה מזון מורכבת מארבע סמסטרים: סמסטרים של קורסים וקדנציה אחת אחרונה המוקדשת לפרויקט התואר השני. כל סטודנט ישהה שנה בקזחסטן ושנה בצרפת בתכנית לתואר שני בשפה האנגלית.
התכנית שמה לה למטרה להכשרה ברמה גבוהה של מדענים עתידיים ומנהלי ייצור מזון לענות על הדרישות הנוכחיות והעתידיות של מרכזי מחקר פרטיים וציבוריים וחברות מזון העוסקות בעיבוד מזון, ייצור בעלי חיים ויבולים.
הפקולטה לביולוגיה וביוטכנולוגיה, שהיא אחת מהפקולטות הוותיקות ביותר באוניברסיטה, שקיימת מאז הקמת האוניברסיטה בשנת 1934. צוות ההוראה כולל פרופסורים, מדענים ומומחים מובילים כמו גם מעסיקים, המשתתפים בהשתלמויות. סטודנטים לתואר שני. הבוגרים הם מומחים בתחומים שונים במדע הביולוגי, העובדים במוסדות מחקר, תעשיה, מוסדות להשכלה גבוהה ותיכונית של הרפובליקה שלנו, כמו גם במדינות קרובות ומחוצה לה בחו"ל: אוניברסיטת הרווארד, טקסס, וירג'יניה בארה"ב, אוניברסיטאות בצרפת, קנדה, בריטניה, גרמניה ורוסיה.
סטודנטים הרשומים לתכנית ילמדו את קורסי החובה והמומלצים הכוללים את המודולים הבאים:
- M-3 סטטיסטיקות יישומיות, יסודות תזונה ועבודות ביו בייצור מזון .
- M-4 שיטות מודרניות, ארגון ותכנון מחקרים בביוטכנולוגיה.
- М -5 טכנולוגיית מזון וקומבינטוריקה.
- М - 6 ייצור מזון.
- М-7 בטיחות מזון.

המידע הבא יעלה לאתר האוניברסיטה
הסמכה: כיוון מדעי ופדגוגי - מאסטר במדעי הטבע.
דגם של סטודנט בוגר
לאחר סיום התוכנית, צפויים סטודנטים לתואר שני:
- ניהול התנאים והגורמים של תהליכים ביוטכנולוגיים בייצור מזון.
- נתח שיטות לניתוח סטטיסטי רב-משתני, בפרט, את היסודות של ניתוח גורמים ואשכולות.
- הערכת העבודה, מגוון המוצרים ועקרונות ארגון תהליכי הייצור במפעלים תעשייתיים.
- לעמוד בעקרונות הבסיסיים של סטנדרטיזציה ואישור של מוצרי מזון בהתאם לתקני האיכות הבינלאומיים של ייצור מזון ו- HACCP.
- השווה שיטות נאותות לקביעת הבטיחות ההיגיינית של מקורות חדשים לחומרי גלם ומוצרי מזון מוגמרים, השימוש בתוספי מזון וטעם בהתאם לדרישות ההיגיינה הקיימות של רשויות הבריאות.
- לעמוד בשילוב של מאפיינים אורגנולפטיים של מוצרים חדשים עם העדפות צרכנים, מסורות ומאפיינים לאומיים בתזונה של קבוצות מסוימות באוכלוסייה; איזון המוצרים על פי תוכן החומרים המזינים העיקריים, עמידות לאחסון, זמינות לצרכן.
- ארגן מערכת אפקטיבית של בקרת איכות של חומרי גלם, מוצרים מוגמרים למחצה ומוגמרים על בסיס בדיקות סטנדרטיות ואישור.
- להיות מסוגלים לתפעול מקצועי של ציוד טכנולוגי מודרני בתנאי מעבדה וייצור.